Tantra, de weg naar rust en ruimte

praktijk voor bewustwording en persoonlijke groei

Wat kan tantra voor jou betekenen?

Jijenjezelf

Door de jaren heen heeft tantra voor ons steeds meer betekenis gekregen in het leven. Tantra heeft ons geleerd dat wij kunnen genieten van het verlangen. Geluk als gevoel kan je ervaren door vanuit het verlangen te leven en tantra leert je dat dit verlangen niet per definitie vervuld hoeft te worden. Als je een bestemming voor ogen hebt, geniet dan ook van de reis. De reis op zich is namelijk minstens net zo mooi als de bestemming.
Als je vanuit het pure verlangen kan leven en het doel loslaat dit verlangen te vervullen dan kan dit zorgen voor veel innerlijke rust en ruimte.

De grootste gave is overgave

Overgave betekent niet dat jij je onderwerpt. Het betekent ook niet dat je alle verantwoordelijkheid aan de ander geeft. Als je dit namelijk doet dan ben je nog steeds afhankelijk van de ander en dat houdt juist in stand dat je niet in verbinding staat met jezelf.
Het betekent wel dat jij je overgeeft aan de ervaring. Elke ervaring wil je namelijk iets leren. Als je die ervaring dus echt ondergaat dan zal je merken dat het je altijd iets te vertellen heeft.
Om in die overgave terecht te komen is vertrouwen nodig. Vertrouwen in jezelf, in het leven, in je vrienden en in je partner. Vertrouwen betekent dat je kan voelen wat de intentie van een ander is en of hij er is om je te dienen en te ondersteunen. Vertrouwen gaat vaak samen met intuitie. Hoe meer vertrouwen er is hoe meer jij de signalen van je intuitie kan oppakken. Het is jouw innerlijke stem die komt vanuit je hart. Ook jouw lichaam kan heel veel signalen geven die jou iets willen vertellen. Als er vertrouwen is zal je ook die signalen oppakken. Dit zal jou altijd helpen om je grenzen aan te voelen. Sta jij werkelijk in contact met jezelf dan zal je ook deze grenzen makkelijker aan kunnen geven.

Wat kan Tantra jou geven?

En dat is nu precies waar het in tantra voor ons om gaat. Tantra kan je leren om in contact te komen met jezelf. Vanuit dit contact kan je contact maken met de ander. Als je van jezelf houdt dan is ook de liefde voor een ander zuiverder. Je zal je dan minder snel verliezen in de ander. Ben je verliefd dan zal je ervaren dat deze verliefdheid je iets wil vertellen en tantra kan je leren om hier naar te luisteren. Je kan beter aanvoelen om mensen en situaties op waarde te schatten. Sommige mensen kunnen dan over je oordelen dat je bijvoorbeeld egocentrisch bent. Echter, kiezen voor jezelf is nooit egocentrisch. Het is jouw eerste recht om vanuit liefde voor jezelf, te kiezen voor jezelf.

DE VERBINDING MET JEZELF…

Seksuele energie

Tantra gaat ook over seksuele energie. Seksuele energie is een intens krachtige energie en hoeft niet altijd via seksualiteit geprojecteerd te worden. Seksuele energie en seksualiteit staan dus los van elkaar. “Tantra gaat dus niet over seks”. Seksuele energie geeft je namelijk ook de kracht om creatief te zijn. Het helpt je bijvoorbeeld bij het, met plezier uitvoeren van je werk. Het staat voor levensvreugde(energie) en passie. Het is een energie die onuitputtelijk kan zijn en kan zorgen voor veel innerlijk geluk. Komt deze energie vanuit het hart dan is deze energie altijd liefdevol in het contact met jezelf en met de ander. Komt deze energie vanuit het ego dan kan seksuele energie zelfs zorgwekkend gevaarlijk zijn. Vanuit boosheid, frustratie en angst kan seksuele energie leiden tot oorlog, seksueel misbruik en manipulatie wat een ander in veel gevallen zal schaden.

tantra jij bent jezelf

Tantra in het westen

In het westen wordt tantra vaak gekoppeld aan seksualiteit. Tantra gaat over het leven zonder dat het echt een doel heeft. Als er al een doel is dan is het om dichter bij jezelf te komen staan. Koppel je dit aan seksualiteit dan kan ook de seks een enorme verdieping geven. Ga maar even terug naar het verlangen waar we eerder over schreven en integreer dit dan even op jouw seksuele beleving. Wat zal het een innerlijke rust geven als je in de seks niets meer hoeft te bereiken. Veel mensen hebben het orgasme als doel. Het is het ultiem verlangen van iedere vrijpartij. Wat ze echter vergeten is dat de weg daarnaar toe soms nog wel intenser kan zijn dan het orgasme zelf. Kan jij je echt laten meevoeren in die reis. Kan jij echt naar binnen en in overgave genieten als jouw partner je verwent? Kan jij echt ultiem ontspannen en je ademhaling zo sturen dat alle seksuele energie door je lichaam stroomt. Heb jij wel eens ervaren om een orgasme te krijgen die niet alleen in je bekkengebied ontstaat maar als een razende trein door je hele lichaam giert.
Nee…..? Tantra kan jou dit leren. 

Helende kracht en balans

Die seksuele energie die overal is kan dus heel heilzaam zijn. Het is een kracht die jou innerlijke kracht geeft. Het gaat over bewustwording en verbinding met het goddelijke. Ook dit is tantra.
Alles wat je in het leven nodig hebt dat is al in jou aanwezig. Ben je erg rationeel ingesteld en heb jij moeite om vanuit je gevoel te leven dan kan tantra jou ondersteunen om meer vanuit je hart te leven i.p.v. uit je hoofd. Het kan je leren om te gaan met emoties, gevoelens en prikkels van buitenaf. Het leert je ook dat je minder prikkels nodig hebt om geluk te ervaren. Geluk wat door prikkels vaak van buitenaf komt en uiteindelijk niet vervullend zijn. Dat is waar tantra ons bij kan helpen. De leer die al duizenden jaren oud is kan ons ondersteunen om alle energie in goede banen te leiden.

Tantra gaat dus zeker niet over seks. Het is veel meer. Tantrische seks levert wel veel meer op omdat het helpt om je te bevrijden van spanningen en weerstand en kan leiden tot innerlijke rust. Het leert je om met een frisse open blik in het leven te staan, vrij van angst en weerstand. Tantra kan ook je relatie een enorme boost geven. De intimiteit zal meer intens zijn, je zal meer vanuit jezelf communiceren zonder te projecteren en het zal je relatie zal enorm verdiepen, omdat je elkaar gaat zien op zielsniveau.

Ben je hier nog niet aan toe, blijf er dan van weg want het kan ook veel teleurstellingen en verwarring opleveren. Maar wil jij leven in het nu, het verleden omarmen en de toekomst zien als een mooie nieuwe reis dan kan tantra het pad zijn die jou de weg wijst.

Een nieuwe levensweg

Tantra kan van voor jou een nieuwe levensweg zijn waarin jij je bewust wordt van alles wat er om je heen gebeurt. Het zal je liefdesleven krachtiger maken. Het leert je om jouw grenzen te bewaken en meer te leven vanuit je diepste verlangen. Je leert anders te verbinden met je omgeving en je zal merken dat je daarin bij jezelf blijft. Je innerlijke wijsheid zal groeien en je zal je gaan beseffen dat de kennis van vandaag, morgen een andere waarheid is.
En als je hierop kan en wil vertrouwen dan zal je ervaren dat het mooie krachtige en liefdevolle mens al die tijd al in jou gezeten heeft.

P.S. Dit blog is geschreven vanuit onze eigen visie, beleving en ervaring. Weet dat hierin geen absolute waarheid bestaat. Het is onze perceptie op het leven en op tantra. Een ieder kan daarin zijn eigen waarheid hebben en dat is helemaal oke.

Hieronder zien jullie een video van ons. In deze video geven we jou een korte indruk hoe onze massages er uit kunnen zien.