Meditative Flogging

De weg naar innerlijke rust

Meditative Flogging in het kort

Er zijn veel spirituele tradities die je kan gebruiken om de stilte in jezelf te vinden. Je kan ook via veel manieren in contact komen met je onderbewustzijn. Verschillende lichamelijke prikkels kunnen daarbij toegepast worden. Zo is Flogging ook een intense manier, wat niet inhoudt dat we  simpelweg hard slaan, maar met liefde, aandacht en zorgvuldigheid langdurig geselen, zodat de ontvanger een gevoel van genot en extase kan bereiken. Ook kunnen er bij meditative Flogging allerlei onderliggende emoties en oude pijn vrijkomen.

Wat is BDSM?

Over BDSM valt heel veel te zeggen. Een beeld bij veel mensen is dat ze denken dat het iets met seks te maken heeft. Weer anderen hebben het beeld dat je elkaar afranselt en dat de dominant antisociaal is en er een kick aan beleeft de sub te kleineren en te commanderen.

Niets is minder waar.

BDSM gaat om respect, verbinding, overgave, grenzen, vertrouwen en zelfbeheersing.

BDSM is zo breed dat het heel lastig is om er één duidelijk definitie aan te geven. Het behelst een grote verscheidenheid aan gevoelens, identiteiten, gedragingen en relatievormen. Wat essentieel is bij BDSM is dat beide partijen instemmen bij wat er gebeurt.

Je kan BDSM ervaren in de slaapkamer waar in het seksuele spel, partners elkaar vastbinden. Maar ook kan BDSM zich afspelen in donkere kelders met zwepen, haken en kettingen. Dat laatste is meestal het cliché beeld wat vanuit de media ons wordt voorgespiegeld. BDSM hoeft ook niet altijd zichtbaar te zijn. Ook in het dagelijkse leven kan BDSM geleefd worden. Zelfs op een verjaardag kan een stel het “spel” spelen zonder dat jij iets in de gaten hebt.

BDSM kan jou helpen om stress te verminderen, angstgevoelens te verlichten en andere vormen van innerlijke spanning aan te kijken en bloot te leggen. Er zijn zelfs al wetenschappelijke onderzoeken geweest, waarbij bewezen is dat het een uitstekende manier is om dergelijke processen te verlichten

Wat is nu meditative Flogging?

Bij deze sessie ben ik als gever totaal gekleed en er zal in overeenstemming met de ontvanger gekozen kunnen worden om ritmisch geslagen te worden met allerlei attributen. Ook strelingen, tederheid en knuffels kunnen tijdens een sessie ontvangen worden.

Het verschil met de reguliere BDSM is dat we niet spreken over dominant en submissive, maar ik ben als gever volledig dienstbaar aan de ontvanger. Ik stem mij volledig af op jouw verlangens, intentie en wensen om jou met een verlicht en voldaan gevoel huiswaarts te laten keren.
Bij mijn sessies ben je vastgebonden aan je polsen, die via een touw vastzitten aan de muur. Wanneer je vastgebonden bent, kan je zelf niets ondernemen. Je kan in overgave gaan en je hebt even geen verantwoordelijkheid meer voor alles wat er om jou heen gebeurt. Het is in die overgave, vanuit vertrouwen een ultieme vorm van vrijheid waarin jij je volledig kan laten gaan.

 

 Tekst gaat verder onder het filmpje!

 

Voorzichtig zal ik je dan gaan geselen, aanraken en strelen met verschillende attributen. De (pijn)prikkels zorgen er voor dat er meer bloed gaat stromen naar de plaatsen die onder handen genomen worden. Het resultaat daarvan is dat er minder bloed stroomt door het deel van je hersenen die verantwoordelijk is voor stress en angstgevoelens. Je zal daardoor meer kalmte en rust ervaren.

Op deze manier zal je in een meditatieve staat kunnen komen en een gevoel ervaren van stilte in je hoofd. Via deze stilte kan je in contact komen met het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn heeft ons veel te vertellen en aangezien we dagelijks te druk en te gehaast zijn, is het lastig om met dit deel van jezelf in contact te komen.

Elke sessie beginnen we met een uitgebreid inleidend gesprek, waar jij je intentie en je verlangen uit kan spreken. We gaan het ook zeker hebben over jouw grenzen die ik met grote zorgvuldigheid zal bewaken.

Ik zie mijzelf in elke sessie als gelijkwaardig en dienstbaar. Mocht jij wel verlangens hebben om in een onderdanige rol te zijn dan is dat ook zeker bespreekbaar. Echter, deze rolverdeling vraagt veel vertrouwen (in jezelf) en daar ik zal ook zeker niet in elk verlangen mee kunnen gaan. Jouw veiligheid is voor mij de hoogste prioriteit.

Een sessie zal zo’n anderhalf tot twee uur duren. Het Flog gedeelte zal ongeveer een uur in beslag nemen. Echter kan dit ook korter zijn, want wellicht is het eerder tijd om te stoppen. Na de sessie bespreken we nog even wat er zoal voorbij is gekomen en ook daags na de sessie nemen wij nog even contact met elkaar op. Nazorg is voor mij erg belangrijk.

Wil jij meer lezen over Tantra en BDSM dan verwijs ik je naar mijn blog: 
“De ontmoeting tussen tantra en BDSM”